Etichete

, , , , , , , , , , , , , , , ,

Cabana de lemn a devenit casa de vis a lui Tobias și a Emmei. Casa arată ca o cabană obișnuită, cu nimic mai deosebită decât cele din zonă, însă priveliștea este extraordinară.

Tobias este zidar, iar Emma artistă, împreună au creat, din beton, piatră și lemn soluții minunate pentru o casă primitoare și neobișnuită.

Cabana este cocoțată pe o pârtie, cu o priveliște minunată către lacul Siljan și pădurea Dala – o priveliște care îți taie răsuflarea, cu siguranță. Decorul interior se distinge printr-un amestec de design modern cu influențe orientale și folclorice. După ce Tobias a cunoscut-o pe Emma s-au hotărât ca fiecare lucru din cabană să fie el însuși, să îi reprezinte. Pentru aceasta ei nu au folosit decât materiale pure, cum ar fi lemn, beton, ipsos, piatră și așa mai departe. Emma l-a completat pe Tobias și nu s-au lăsat influențați de ceilalți, făcând lucrurile după cum le construieseră în mintea lor.

Peretele dintre bucatarie si camera de zi este peretele exterior al casei originale. Aici atârnă o colecția de chitare a proprietarilor.

Tobias a spus că, de fapt, ei au construit această casă cu intenția de a o vinde, însă după ce au terminat-o, au decis să o păstreze pentru ei. După ce a locuit la Stockholm timp de 10 ani, Tobias s-a reîntors la Dalarna unde a cumpărat această cabană mică, construită în anii 1950 din lemnul unei clădiri din anii 1800. Atunci când a cumpărat-o, cabana avea doar o bucătărie, o cameră și un dormitor mic, însă după un timp, Tobias și prietenul său Lars Haglund, care este arhitect, s-au hotărât să facă ceva nou și diferit. Acum cabana a mai primit 200 de mp pătrați, plini de lumină și aer, pe lângă cei 40 pe care îi avuse inițial și prezintă îmbinarea armonioasă între vechi și nou.

Ferestrele imense oferă lacul Siljan drept priveliște și lasă lumina să pătrundă, blând, în toate ungherele. Ceea ce este superb în camera de zi este alegerea materialelor utilizate pentru plafonul și podea, plafonul este din parchet, în timp ce podeaua este din beton. Canapelele-pat fără tapițerie, pentru a da senzația de nudidtate, reprezintă o alegere deosebită, iar pernele de la IKEA, aduc un plus de modernism ambientului. Măsuța de cafea din mijloc a fost creată de Tobias dintr-o roată veche, din lemn, pe care a găsit-o în hambar.

Bucătăria a fost amenjată sub forma unui amestec din beton dur și mobilier vechi de lemn, din Dalarna, într-un amestec plăcut și complet natural.

Bucătăria este situată în partea originală din casă, materialul preponderent este betonul și ghipsul nevopsit. Podeaua din lemn este veche, ușor șlefuită manual. Tot în bucătărie, Tobias a zidit un șemineu, care face parte din soba pe lemne și încălzește plita ceramică și un cuptor modern.

A fost nevoie de o lungă perioadă de timp înainte ca scara să fi avut forma finală. Prin fereastra/ușa în perete se poate vedea în baie. Inițial, Tobias și-a dorit ca ușa băii să se deschidă complet către restul camerei, dar nu a funcționat acest lucru, astfel încât a făcut o gaură în perete pentru a putea să privească spre lac, atunci când se relaxează în cadă.
Din cadă se poate relaxa, privind prin fereastra veche de secole, din obloane de lemn, care leagă camera de baie de camera de zi. Ușile din care Tobias a improvizat această fereastră au aparținut unui hambar.

Cea mai spectaculoasă cameră de la parter este, cu siguranță, baia inspirată din băile arăbești cu abur. Ca un hamam oriental în beton lustruit, cu dale frumoase cu model marocan, cu o suprafață generoasă și cu o cadă mai sus decât restul lucrurilor din baie.

Doi căluți cu model tradițional se uită pe fereastra din bucătărie.

Cu toate acestea, casa nu este încă finalizată, ea poate continua să crească încet, încet. Următorul lucru ce va fi realizat este un șemineu în camera de zi- hornul este deja gata. Apoi, rămâne doar să stabilească ce vor face cu suprafețele foarte mari, în special la parter – o idee ar fi o galerie sau realizarea unor cursuri de artă – încă nu s-au hotărât.

5 sfaturi pentru un decor autentic:

1. Evitați materialele plastice artificiale, în măsura în care este posibil. Nu faceți compromisuri – folosiți materiale pure – precum lemn, piatră și beton.

2. Folosiți vopsea cu ulei de in sau alte culori naturale, care nu conțin pigmenți de plastic. Acestea oferă un luciu complet diferit decât coloranții contemporani.

3. Nu vopsiți în alb suprafețele tencuite, tencuiala este frumoasă așa cum este ea.

4. Gândiți-vă la detaliile mari și mici. În loc să folosiți finisaje scumpe, utilizați gresie, parchet și podele din beton lustruit. Iar în bucătărie cumpărați materiale din lemn și pânză pentru a finisa aspectul.

5. Stați drepți împotriva opiniilor oamenilor. Aveți încredere în voi și în ideile voastre – asta e tot ce contează, nu ceea ce spune toată lumea

sursa Lantliv

🙂

Mai răruț e mai drăguț.. Așa să fie, dragii mei?

Duminică cu liniște și spor!