Etichete

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Dacă sunteți iubitori ai stilului rustic sau dacă abia îl descoperiți, ați ajuns unde trebuie. În hoinărelile mele prin blogosfera decorului interior, am găsit inspirația de care aveam nevoie tocmai la capătul pământului… adică în Australia, unde echipa Blue Tea, se joacă cu designul bucătăriilor pe gustul meu, iar Nadia Hursky scrie despre ele.

Bucătăriile rustice s-au născut pentru cei care tânjesc după textură și profunzime atunci când se gândesc la designul de interior. Bucătăria rustică este într-un contrast dramatic cu netezimea bucătăriei moderne. Atunci când vă concepeți bucătăria în stil rustic, nu uitați să includeți textură în ușile bucătăriei și în blaturi. Insula de bucătărie sau chiar tavanul, pot deveni trăsături ale bucătăriei voastre rustice.

Mai jos găsiți câteva imagini pentru inspirație.

1. Jucați-vă cu texturile

Natura bucătăriilor rustice vă perimite să gândiți dintr-o perspectivă neconvențională. Puteți renunța la materialele de bucătărie standardizate și tradiționale, folosind unele mai neobișnuite. Puteți folosi lemn recicalt sau chiar pânză atârnată drept înlocuitor pentru ușile laminate sau poliuretanice. În anumite cazuri, puteți renunța cu totul la ușile de bucătărie.

Rafturile deschise pot fi și ele o opțiune pentru bucătăria rustică. Puteți crea o poveste, plecând de la lucrurile pe care le expuneți pe rafturi, mai degrabă decât să le stocați în dulapuri închise.

Acest tip de bucătărie folosește lungi panouri de pânză drept uși pentru cămară. Acestea crează un contrast puternic alături de ușile de sticlă cu cadru de lemn, cu un tavan negru și o insulă în mijlocul bucătăriei.
Textura în această bucătărie este variată. Micile plăcuțe de gresie lucioasă asemeni plăcuțelor din stațiile de metrou și mortarul închis la culoare sunt complementate de ușile rustice și de blaturile din lemn. Chiuveta, în stilul celor folosite la ferme, completează aspectul bogat al acestei bucătării.

Ușile, în această bucătărie, sunt substituite de o pânză care coboară deschis. O podea din ciment lustruit este valorizată de un covor și de o masă de bucătărie în stil scandinav. Camera este finisată de tavanul din lemn și de corpurile de iluminat ce aduc un plus de îndrăzneală și personalitate.
Ușile din lemn reciclat, pardoseala parchetată, o insulă de bucătărie neobișnuită și corpuri de iluminat industriale ce atârnă din tavan crează o atracție dramatică pentru această bucătărie rustică.

2. Accesorizați cu propriul vostru farmec

Puteți să decideți că o bucătărie concepută, în totalitate, în stil rustic nu ar fi spațiul ideal pe care vi-l imaginați. În schimb, vă puteți personaliza bucătăria prin accesorii și detalii rustice. În timp, vă puteți schimba sau dezvolta propriul stil și puteți adăuga sau renunța la anumite elemente în favoarea altora. Mai jos veți găsi câteva bucătării care sunt unice în stilul lor, creat prin utilizarea elementelor accesoriilor eclectice.

O bucătărie poate fi îmbrăcată prin detalii și accesorii rustice, care să nu facă parte din structura sa pemranentă. Scaunele, lumina, masa și scara dau bucătăriei un aspect modest și „cu picioarele pe pământ”.
Această bucătărie rustică micuță este încărcată de personalitate. Rafturile deschise expun la vedere o colecție personală de vase din lut.
Alegerea unui scaun aparte, poate completa aspectul rustic al bucătăriei voaste.

3. Nu uitați de tavan!!!!

Tavanul este, adesea, spațiul uitat, atunci când vine vorba de interioare. Dacă vă doriți să creați o bucătărie rustică, modestă și caldă, luați în considerare includerea tavanului în spațiu. De la căldura lemnului, la tavanele de culoare închisă, vă puteți personaliza spațiul adăugând un pic de agresivitate tavanului.

Mai mult de partea stilului bucătăriilor industriale, tavanul din lemn oferă spațiului căldură și caracter și intră în contrast cu asprimea oțelului inoxidabil.
Starea neprelucrată și neterminată a tavanului aduce un puternic impact vizual acestei bucătării.

O bucătărie rustică poate fi oricum vă doriți voi să fie. Puteți să jonglați cu accesoriile: de la a vă îmbrăca bucătăria cu piese vechi, ponosite și unice, la structurarea întregii bucătării din materiale rustice. Indiferent care dintre stiluri vi se potrivește mai mult, veți avea, cu siguranță, o bucătărie debordând de personalitate.

articol preluat și tradus de pe blogul BlueTeaaici.

🙂

Să găsiți mereu inspirația de care aveți nevoie, dragii mei!