Etichete

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ok.. știți deja că, o dată la câteva postări, prezint câte o casă care pare ruptă din visul meu cu privire la locuința perfectă (conform nevoilor sufletului meu), ei bine, astăzi pot să vă spun că această casă există, nu este doar un vis. Este reală și locuită, nu de mine, din păcate, dar aceasta este altă poveste. Casa există, deci… visul meu și realitatea s-au întâlnit, acum, la început de an, într-o minunată vilă albă, renovată în stilul anilor 1800, undeva în arhipelagul Bohuslän, Suedia! (Bien sûr :D)

Inițial casa avea 90 mp, însă proprietarii Maj-Louise și Magnus Kruse și-au dorit mai mult spațiu și au apleat la arhitectul Alf Olsson, pentru a renova casa în stil rustic francez. Nu știu cum arăta înainte, însă casa pare să fi existat dintotdeauna în acest peisaj de iarnă, absolut feeric. Și dacă nu m-ar fi cucerit lemnul alb, m-ar fi topit, cu siguranță, ferestrele imense, care par a te privi de pretutindeni.

După trei ani de gândit și regândit, planul a fost pus în aplicare și casa a început să capete forma pe care o are astăzi.

Este atât de frumos să ieși din camera de zi într-o terasă ce pare a fi decupată din cărțile cu povești de demult, spuse de bunici cu păr cărunt și zâmbet blând. Și aici, stilul francez, își pune amprenta prin polița veche, achiziționată în Franța și atârnată pe perete.

Parterul casei este alcătuit dintr-o singură încăpere, cu înălțimea de 7,5 mp. În acest spațiu se găsesc camera de zi, sufrageria și bucătăria care și-au împărțit teritoriul, locuind în deplină armonie. (O cameră perfectă pentru un uriaș sau măcar pentru o persoană cu inima mare!)

Eclectimsul este cel care definește interiorul, într-o combinație perfectă de stiluri cu accente când moderne, când de epocă, când rustice, când de design industiral, îmbinate armonios pentru a-i oferi casei un aer cald și calm.

Scaunul verde și dulapul, așezate de o parte și de alta a sobei, sunt și ele aduse din Franța.

Bucătăria complet albă cu chiuveta din porțelan (cred că nu există ceva care să mă încânte mai mult la o bucătărie, cel puțin în această perioadă, decât absența inoxului 🙂 :)) ). Polița de pe perete este o reproducere după un model vechi de poliță, iar sfeșnicul-aplică este realizat din cositor de către Malin Appelgren Paulsson.

Exteriorul a fost realizat de o companie locaă de construcții, însă în interior Magnus a fost cel care s-a ocupat de decorațiunile artizanale, iar Maj-Louise de vopsit.

Pridvorul, pe care proprietarii îl numesc „inima noastră”, are ferestrele și tâmplăria construite respectând stilul anilor 1800.

Sacii vechi de 100 de ani au fost folosiți pentru a crea fețe de pernă, covoare, fețe de masă și multe altele. Maj-Louise spune că aceste țesături vechi de peste 100 de ani vor mai ține încă pe atât.

Aici își beau proprietarii cafeaua de dimineață (cât îi invidiez… și nici măcar nu beau cafea!).

Pardoseala din pridvor este realizată din pământ ars. Îmi place enorm contrastul creat de culoarea podelei și cea a pereților și a ușilor.

La etaj se află, în 300 de mp (de numai cinci ori suprafața casei în care locuiesc momentan cu chirie, haha :P) dormitorul și o cameră de zi. Îmi place patul imens, acoperit de o pătură care, pe vremuri, era utilizată pentru trăsuri. Se obișnuia ca acestea să fie brodate cu numele deținătoarei/ deținătorului. (Mi se pare o tradiție atât de frumoasă, îmi pare rău că s-a pierdut, undeva pe drum).

Mobilierul este, în mare parte, adus din Franța și Belgia prin intermediul unei companii locale, Green Hill Interiors, datprită faptului că, unul dintre lucrurile cele mai importante pentru proprietari a fost ca mobilierul să aibă istorie și suflet – mi se par cele mai potrivite caracteristici ale unei case.

Iar aceste ferestre care tind spre cer și inundă totul cu lumină și cu o priveliște minunată sunt deosebit de bine puse în evidență de băncuța plină de pernuțe, concepută special pentru a te putea bucura de liniște și spațiu.

În baie regăsim pardoseala din pământ ars și o chiuvetă scufundată într-un dulăpior alb și cochet. Îmi place polița pe care stă carafa de apă și găleata careia i s-a dat o altă întrebuințare.

Această casă are fațada unei case din anii 1800, însă, ea a fost construită de puțin timp, din dragostea propietrarilor pentru istorie și frumos. Fiecare detaliu a fost gândit și regândit, proprietarii luându-și timpul necesar pentru a crea căminul pe care îl visau în conformitate cu viziunea și personalitatea lor.

sursa: SkonaHem

🙂

Să aveți parte de oameni care să vă zâmbească cu sufletul, dragii mei!

Anunțuri