Etichete

, , , , ,

… din dicționarele limbii moderne engleze ilustrate :D, un proiect creat de The Project Twins și descoperit de mine pe Ctrl-d. Un strop de creativitate fără cusur și de zâmbet autentic:

Zugzwang: Se referă la acele situații în care orice decizie sau mișcare aleasă va duce la probleme. Aceste situații se întâlnesc mai ales la șah.” (deci asta era: trăiesc un zugzwan =)))

Yonderly: Distant din punct de vedere emoțional sau mental, distrat, neatent.” (Ferește-ne, Doamne, de oameni cu mintea baloane de săpun! mai ales dacă ocupă „funcții strategice”…)

Xenization: Stare de singurătate asemănătoare cu cea pe care o simte un călător într-o țară străină, lipsa unui sentiment de apartenență.” (știu de ce este pe cale de dispariție în dicționarele englezești!! – pentru că s-a mutat în vocabularul/sufletul românilor ce munces peste graniță)

”Tarantism: O afecțiune caracterizată prin dorința necontrolată de a dansa.” (acum înțeleg de ce suferea Elie Wiesl în cartea menționată într-o postare anterioară)

Scripturient: A avea o dorință violentă de a scrie.” (dorința ne încântă, cu violența nu stăm prea bine…)

Noegenesis: Acumularea de cunoștințe prin experiențe senzoriale sau intelectuale.” (sper că doar cuvântul este pe cale de dispariție, nu și ceea ce definește…)

Cacodemonomania: Afecțiune mintală caracterizată prin faptul că bolnavul crede că este posedat de un spirit demonic.” (hm…, am zis!!)

Ktenology: Știința de a omorî oamenii.” (vă dați seama cum va fi de acum pentru englezi când oamenii vor fi omorâți fără bază științifică”…)

mai multe cuvinte și ilustrații  CTRL – D

:).

Duminică frumoasă, dragii mei!

Reclame