Etichete

, , , , , , , , , , , , , , , ,

WAW…

Se pare că m-am îndrăgostit (din nou!) de această superbă casuță din 1948, amenajată în stil vintage, cu un mix între elementele moderne și tradiționale, care îi are ca propietari, de un an și jumătate, pe Susan Hutchinson și pe soțul ei, Parker.

Susan este designer de interior, stilistă și blogeriță – o puteți găsi pe Nesting, Fleurishing blog, Fleurishing LLC.

Ca întotdeauna, tot ceea ce trebuie să îmi spui ca să mă cucerești, este că ai o canapea de la bunici/ străbunici/ rude pe care nici nu le-ai cunoscut :))) – cum ar fi această minunată canapea care arată incredibil între două piese de mobilier neasortate!

Un șemineu, un tablou cumpărat din Paris și un aparat de fotografiat vintage care a aparținut bunicului lui Susan (și a cărui model a fost introdus în 1948, anul în care a fost construită casa) se potrivesc de minune în peisajul monocrom al camerei de zi.

Un birou feminin, în stil franțuzesc: scaunul și biroul sunt vintage (cred că „vintage” este cuvântul meu preferat!!). Îmi plac, de asemenea, coșul de nuiele de sub birou, candelabrul și faptul că draperiile nu sunt din perete în perete :).

Cu toate că bucătăria a trecut prin multe modificări de-a lungul timpului, Susan și Parker au încercat să îi redea, pe cât posibil, aspectul originar – au păstrat amprenta și dulapurile originare, pe care le-au revopsit, au renunțat la dulapurile suspendate (e drept, fără dulapuri suspendate senzația de spațiu și luminozitate este sporită!), grinda de lemn din tavan, care pare a fi unul dintre elementele originale de decor ale casei, este salvată de la un hambar și adăugată de proprietari pentru aerul rustic pe care îl oferă bucătăriei.

Vintage, vintage, vintage: mixerul de pe vremea bunicului lui Parker încă funcționează!

Ce colț primitor – nici nu știu ce îmi place mai mult: canapeaua, scaunele, măsuța cu picior sau scaunele?

Dulapurile și servantele cu multe sertare mă atrag ca un magnet – cu cât există mai multe spații creative și estetice de depozitare, cu atât găsești mai puține obiecte împrăștiate prin locuri în care nu ai vrea să le găsești și atmosfera rămâne simplă și aerisită… așadar, să fie dressinguri, dulapuri și multe, multe sertare!

Dormitorul simplu și monocrom este mic și șic, iar patul king-size îi oferă un aer comod și confortabil. Ideea celor două noptiere neasortate pare a fi, ca și în camera de zi, una ingenioasă și atractivă.

Această servantă este una dintre primele achiziții făcute de Susan în materie de mobilă… o servantă „stilată și practică”, ce a însoțit-o pe Susan în toate casele în care a locuit. Se pare că încă își păstrează farmecul, același lucru fiind valabil și pentru trucul preferat al proprietarei de a combina ramele și oglinzile..

Întrucât Susan și Parker așteaptă gemeni, camera copiilor este pregătită pentru marele eveniment. Camera păstrează tonul monocromatic și neutru al întregii camere (într-adevăr, nu vor avea probleme dacă vor avea o fată și un băiat :D). Pătuțurile mi se par adorabile, iar draperiile și lenjeria concepute de Susan – perfecte!

Nici cu acest dulap superb, conceput de Parker cu spațiu pentru hainele ambilor copii, nu îmi este rușine – cu cât mai mult spațiu de depozitare, cu atât mai bine…

Dacă trăim într-o căsuță de poveste și avem o cameră feerică, de ce să nu avem și cât mai multe cărți cu povești așezate frumos și vesel pe câteva rafturi ingenioase?

După cum am repetat de nenumărate ori (și cred că o să mă mai repet) – servantele îmi fac cu ochiul, mai ales dacă au sertare și sunt de la bunica :)- cea din imagine i-a aparținut bunicii lui Susan, aceasta doar a revopsit-o și i-a conferit funcționalitate… Însă nu servanta vintage este punctul de atracție al acestui colț, ci bluzița atârnată într-o ramă fără sticlă, cumpărată de la un târg de vechituri și care a fost purtată de Susan pe când era bebeluș – ce drăguțțț!

Baia principală este simplă, albă și luminoasă – ce altceva mai poți aștepta de la o baie?

sursa imaginilor și a detaliilor – Design Sponge.

🙂

Reclame