Etichete

, , , , , , , , , ,

Proprietarii acestei minunate case cochetau cu ideea de a-și găsi o nouă locuință, când au reușit, de fapt, să găsească un arhitect potrivit, altături de care și-au reinventat casa, dându-i un aspect tineresc și modern. Și fațada a primit îmbunătățiri, pentru a transmite un aer vintage – șindrilă pentru pereții laterali și metal pentru acoperiș.

Un exterior excepțional care îmbină vechiul și noul într-o manieră modernă și clară – vopsea proaspătă, ferestre cu rame din aluminiu, și trei uși din sticlă, în stilul ușilor de garaj.

Pentru terasă, ca de altfe pentru întreaga casă, proprietarii au folosit materiale industriale – spațiul își transmite clar menirea – relaxare și apoi relaxare.

Interiorul este caracterizat de un stil industrial, minimalist și îngrijit. Stilul minimalist, mobilierul simplu și funcțional, ferestrele imense și zonele deschise crează senzația de vastitate, de luminozitate și de interior aerisit, contribuind și la menținerea proprietarilor „în buget”.

Lângă camera de zi, două dormitoare au fost reconfigurate pentru a crea un birou și un atelier. Spațiile bonus sunt accentuate de mobilierul simplu și funcțional de la IKEA, folosit cam în toate camerele. De asemenea, parchetul ecologic și adecvat pentru familiile cu copii, din bambus, este folosit atât în camera de zi, cât și în cele două camere alătuarate.

Deși accentele de culoare folosite predominant de proprietari pentru interior sunt în nuanțe de portocaliu, pentru bucătărie aceștia au ales o culoare îndrăzneață, albastru de cobalt, de la IKEA menită să creeze un contrast desebit cu restul casei.

Într-adevăr, cele mai deosebite caracteristici ale acestei case rămân ușile imense, din sticlă, în stilul ușilor de garaj, care se deschid în sus, răcorind aerul, pe timp de vară, dar și creând iluzia unui spațiu mai vast, mai ales în bucătărie, unde ușa se deschide spre terasă.

Pentru blaturile din bucătărie, proprietarii au ales inoxul, deoarece se întreține mai ușor și are un stil aparte.

Cine mai are nevoie de pereți când există ferestre atât de mari, care invită soarele în casă? Sufrageria este inundată de lumină și pare a fi extrem de spațioasă datorită ferestrei imense, dar și a dulapurilor suspendate cu uși din sticlă, în care poți ascunde ce gândești și ce nu gândești: veselă, fețe de masă și șervețele, tacâmuri, servicii de ceai și de cafea și așa mai departe.

În timpul restaurării, scările au fost mutate într-o zonă mai spațioasă și luminoasă a casei. Deasupra scărilor, în tavan, au fost montate tuburi solare, pentru a permite luminii naturale să își facă loc spre centrul casei, aducând lumină în zone care, altfel, ar fi rămas întunecate.

În casa visurilor mele va exista, cu siguranță un colț de basm, ca acesta: cu băncuțe, bibliotecă și multe multe pernuțe multicolore și optimiste. Iar faptul că băncuțele au rol și de cutii de depozitare și pot deveni, la nevoie, un pat matriomonial pentru oaspeți, mi se pare GENIAL de inventiv.

Mobilierul de la IKEA, menit să salveze spațiul și să-l maximizeze, i-a ajutat pe proprietari să salveze și bani, oferindu-i totuși dormitorului principal un aer contemporan.

Baia respectă stilul minimalist, industrial și pragmatic al întregului interior.

sursa imaginilor și a detaliilor

Better Homes and Gardens.

🙂

(postare scrisă, ștearsă ca urmare a unei neînțelegeri tehnologice cu laptop-ul meu și… rescrisă, ha!). Vise plăcute, dragii mei!

Anunțuri