Etichete

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Michael Maharam și Sabine Steinmair s-au cunoscut într-un autobuz în Tokyo, în drum spre aeroport, au schimbat câteva e-mailuri, s-au căsătorit și apoi s-au mutat în această minunată casă de familie în Manhatan, New York.

Vasele de ceramică din prim plan de Axel Salto și sfeșnicele de Hayno Focken. Canapeaua și măsuța de lângă, creația danezului Kaare Klint. Covoare marocane Beni Ouarain, și măsuțe de Nanna Ditzel și Charlotte Perriand. Totul aici e artă.

Măsuța cu obiecte de colecție ale lui Sabine – de Ann Demeulemeester, de Alighiero Boetti, de Piet Hein Eek, Gino Sarafatti, Joseph Cornell. Mare parte din obiecte provin de la galeria De Vera, din New York.

Leagănul în care a dormit la scurt timp după naștere fetița lor, Frankie Slim, a fost conceput în 1963 de Nanna Ditzel, iar Sabine are o imagine pragmatică cu privire la artă – nu se teme de ele, le folosește, uneori chiar le strică, însă nu își face probleme, Michael consideră că „lucrurile se mai strică, face parte din viață!”

Spațiu, spațiu și iarăși spațiu, încununat cu obiecte de artă – masă de Poul Kjaerholm cu un bol de Guido Gambone, scaune de Finn Juhl și o lampă de Poul Henningsen. Un bar din tec de Hans Wegner și scăunele de Pierre Jeanneret.

Scaunul Red & Blue pe care Gerrit Rietveld i l-a făcut cadou pictorului Charley Toorop în 1921. Măsuța este concepută de Alvar Aalto pentru Sanatorul din Paimio. Veioza Baghdad de Mathieu Mategot. Printe tablourile sprijinite de perete sunt opere ale lui Bruce Conner și Wallace Berman.

În dormitorul principal un covor Beni Ouarain, un mic divan de Kaare Klint, o veioză cu picior de  Gino Sarfatti. Televizorul este așezat pe un Cub de sticlă de Larry Bell și lângă pat, un desen de Marc Chagall.

Într-un colț al dormitorul – o măsuță joasă din galeria De Vera, New York, veioză și sfeșnic de Tapio Wirkkala și o sculptură sonoră Sonambient de Harry Bertoia. Pe perete, un tablou de Albrecht Dürer.

sursa imaginilor și detaliile – AT CASA.

:).

Reclame