Etichete

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Și unde am putea merge din Bali, dacă nu în Marrakech, Maroc în vizită la Chris Redecke și Maryam Montague, proprietarii Peacok Pavilions?

Chris este un arhitect pasionat de designul eco-friendly și fascinat de arhitectuara marocană, iar soția sa, Maryam este fotograf, călătoare și scriitoare liber-profesionistă. Chris și Maryam locuiesc în Maroc de 7 ani, împreună cu copii lor Tristan și Skylar, unde au construit și amenajat Peacock Pavilions – un spațiu în care fiecare colț are o poveste pe care propietarii ei le țin într-o tolbă specială pentru urechile ce tânjesc să asculte o poveste bună.

O canapea realizată la comandă, pernuțe acoperite de catifea belgiană, o pătură maliană, accesorii vintage din India și Maroc – toate elemente ce dau un farmec aparte acestei camere de zi.

Corpurile de iluminat în formă de stea au fost realizate de artizani locali, iar în timpul zilei efectul ferestrelor din podea în tavan superb.

Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru artă – o mască maliană deasupra ușii indiene și o mască a fertilității și scăunele africane.

Iar colecția de măști îmi taie respirația (p.s. măștile sunt deliciul meu secret, în curând voi posta și colecția mea de măști- țineți aproape!)

Inspirație: măsuțe din semne de circulație marocane. Ce spuneți?

Piscina nu este decât ultimul detaliu care întărește armonia.

sursa fotografiilor de mai sus este revista Elle Decor.

Fotograf Simon Upton.

Corpurile de iluminat sunt adorabile – culorile inspiră căldură și dimensiuni nelimitate ce se întâlnesc în spațiu și timp, în trecut și în prezent – tocmai ce au trecut pe lista mea de dorințe pentru camera de zi.

Aceste măsuțe de cafea din lemn sculptat sunt deosebit de atrăgătoare prin atenția la detaliu și prin minuțiozitate.

  – și câteva fotografii de pe site-ul Peacock Pavilions.

Superba măsuță de ceai, de opt locuri, sculptată manual.

Piese vintage din Nepal, Cambogia, Iran, Africa și Egipt, pe o masă marocană :).

Sculpturi africane ale fertilității, din lemn, aduse din Ghana și Mali.

– sursa fotografiilor de mai sus este site-ul lui Maryam.

………………………………………

Pentru că a călători atât de departe nu este o poftă la îndemâna oricui, oricând și dacă, conform zicalei Mahomed nu vine la munte întotdeauna, ci mai vine și muntele la Mahomed, vă invit să răsfoiți cartea Marrakesh by Design (cartea scrisă de Maryam Montague și care a apărut luna trecută) și să aduceți Marrakesh-ul în casele voastre.

:).

Reclame